Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

''ΜΑΓΙΚΑ'' ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Οι γυναίκες στην προσπάθειά μας να γινόμαστε αρεστές κάνουμε τεράστια λάθη με το μακιγιάζ μας.
Λάθη που στο τέλος μας κάνουν να δείχνουμε για να μην πω σαν κλόουν -και γίνω κακιά- θα πω κάποια άλλη από αυτό που στην πραγματικότητα είμαστε.
Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος για υπερβολή! Το απλό είναι και το πιο ωραίο. Simple chic!
Λοιπόνννννν μερικά έξυπνα ''μαγικά'' μυστικά που πιστεύω ότι θα σας βοηθήσουν.


Μυστικό Νο. 1

Πάντα μα πάντα βαφόμαστε αφού έχουμε πρώτα καθαρίσει πολύ καλά το προσωπό μας και έχουμε βάλει την κρεμούλα μας η οποία θα πρέπει να έχει απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα μας προτού ξεκινήσουμε την διαδικασία του μακιγιαζ. Διαφορετικά η κρέμα μας αναμιγνύεται με το make up και δεν στρώνει καλά το make up αλλά ούτε και η κρέμα μας κάνει την ''δουλειά'' της.



Μυστικό Νο. 2 

Concealer!!!! Η λέξη κλείδί! Λοιπόν πάρτε σκιά με 2 ευρώ, κραγιόν με 3 από όπου θέλετε, το concealer όμως που θα χρησιμοποιείσεται πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας, - άρα ακριβό-  γιατί αν δεν είναι τότε θα έχουμε το εξής λυπηρό αποτέλεσμα (που το βλέπουμε πολύ συχνά γύρω μας):

- Το concealer θα ''σπάσει'' δηλαδή θα κάνει γραμμές κατά την διάρκεια της ημέρας. Πουφ! 
  Αντιαισθητικό!

Το χρώμα του concealer πρέπει να είναι σχεδόν ίδιο με το χρώμα της επιδερμίδας μας ή έστω έναν μόνο τόνο πιο ανοιχτό. Αν είναι πολύ πιο ανοιχτό τότε η περιοχή κάτω από τα μάτια θα φαίνεται πολύ άσπρη, πράγμα που ούτε αυτό θέλουμε..

Το μυστικό λοιπόν είναι πολύ καλής ποιότητας concealer και δεν το τσιγκουνευόμαστε! Απλώνουμε αρκετό concealer με ένα σφουγγαράκι και όχι με τα δάχτυλά μας. Το απλώνουμε πολύ καλά στην περιοχή κάτω από τα μάτια και πάνω στα βλέφαρα και το ''σβήνουμε'' με απαλές κινήσεις γύρω από την μύτη και είμαστε έτοιμες για το επόμενο βήμα.

MΥΣΤΙΚΟ Νο. 3

Make up!

Όσο πιο κοντά στο χρώμα του δέρματος μας γίνεται! Αλλιώς το αποτέλεσμα είναι τραγικό: Ροζ  η μία εκδοχή - φιμέ η άλλη! Λίγη ποσότητα  3-4 ''φουντουκάκια'' είναι υπέρ αρκετά. Χρησιμοποιούμε σφουγγαράκι για να το απλώσουμε παντού και ποτέ μα ποτέ μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού! Απλώνουμε και εκεί με το σφουγγαράκι μας σβήνοντας το χρώμα, αλλιώς θα είμαστε δίχρωμες. Σκεφτείτε ότι ο λαιμός μας είναι το μόνο σημείο του σωματός μας που δεν μαυρίζει ή μαυρίζει πάρα πολύ δύσκολα. Οπότε αφού τελειώσουμε με πρόσωπο και λαιμο προχωράμε ακάθεκτες.

ΜΥΣΤΙΚΟ Νο. 4 

Πούδρα!. Θα συνιστούσα να αφήσετε λίγο το make up να στεγνώσει στο προσωπό σας. Εκεί θα δείτε αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πούδρα ή όχι. Πολλές φορές δεν χρεαιάζεται ! Αλλά αν βάλετε μην ξεχάσετε και πάλι την περιοχή του λαιμού.

ΜΥΣΤΙΚΟ Νο. 5 

Σκιά ματιών. Δεν χρειάζεται να τολμήσετε smokey μακιγιάζ αν δεν μπορείτε να το κάνετε. Το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό. Μια απαλή σκιά σε κάποιο ροζ χρώμα ή απαλό μωβ ή ότι άλλο σας κάνει κέφι είναι αρκετή. Απλώνουμε την σκιά με το ειδικό βουρτσάκι και όχι με τα δάχτυλα γιατί δεν απλώνεται καλά και γιατί η θερμοκρασία του σώματός μας αλλοιώνει την υφή της σκιάς.

ΜΥΣΤΙΚΟ Νο . 6

Βλεφαρίδες όμορφες. Απλώνουμε την mascara σε δύο ίσως και τρεις στρώσεις αν χρειάζεται γιατί οι πλούσιες βλεφαρίδες χαρίζουν ένα εντυπωσιακό βλέμμα. Μην ξεχνάτε να τις βουρτσίζετε! Τα κομπάκια είναι αντιαισθητικά!!!!

ΜΥΣΤΙΚΟ Νο. 7

Ρουζ. Διαλέξτε ένα χρώμα που θα ταιριάζει με το υπόλοιπο μακιγιάζ που έχετε κάνει και απλώστε το στα ''μήλα'' σας. Δεν χαμογελάμε για να απλώσουμε το ρουζ. Τα ''μήλα'' μαζεύονται και όταν χαλαρώνουν πάλι καταλαβαίνουμε ότι το ρουζ δεν έχει απλωθεί σωστά!

ΜΥΣΤΙΚΟ Νο. 8

Μολύβι χειλιών και κραγιόν. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες που χρησιμοποιούν μολύβι χειλιών είναι ότι το παίρνουν πιο σκούρο από το κραγιόν τους. Μέγα λάθος!!!!
Το μολύβι πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα με το κραγιόν. Φτιάχνουμε το περίγραμμα των χειλιών μας λοιπόν και μετά γεμίζουμε και τα χείλη μας. Αυτό βοηθάει ώστε να διατηρείτε το κραγιόν περισσότερη ώρα και επίσης όταν κατά την διάρκεια της ημέρας μας φεύγει το κραγιόν (σύνηθες) να μην φαινεται η γραμμή μόνον γύρω γύρω από τα χείλη μας. Αν απλώσετε δε και το κραγιόν με το ειδικό πινελάκι θα έχετε μεγαλύτερη διάρκεια. Βάζετε και το λιπ γκλό σας από πάνω και έτοιμες.

Ελπίζω να σας βοήθησαν αυτές οι μικρές συμβουλές για να γίνεται ακόμα πιο όμορφες από ότι ήδη είστε. Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι η εσωτερική μας ομορφιά αντανακλάται πάντα στο πρόσωπό μας!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου