Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ



ΥΛΙΚΑ (για ένα μέτριο ταψί)

3-4 μέτρια μήλα
λίγη καστανή ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο (ότι θέλετε εσείς)
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
1 1/2 κούπα αλεύρι (αυτό που φουσκώνει μόνο του)
5 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
3 βανίλιες ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Λίγο λεμόνι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τους ρίχνουμε λίγο λεμόνι για να μην μας μαυρίσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 C πάνω κάτω. Ρίχνουμε στο ταψί μας το βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο να λιώσει.
Χτυπάμε τα υλικά της ζύμης στο μιξεράκι μας δηλαδή το αλεύρι, τα αυγά, την ζάχαρη, το μπέικιν και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού για να  έχουμε έτοιμο το μείγμα μας.
Αφού λιώσει πασπαλίζουμε το ταψί μας με την μαύρη ζάχαρη, την κανέλλα και στρώνουμε από πάνω τα μήλα που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα περιχύνουμε με το μείγμα της ζύμης μας.
Αυτό ήταν!  Το βάζουμε πάλι στον  φούρνο και περιμένουμε να γίνει. Δεν χρειάζεται πάρα πολύ γύρω στα 20-25 λεπτά είναι έτοιμη (ανάλογα βέβαια με τον φούρνο που έχουμε).
Βγάζουμε το ταψί, το αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτά μας!

Καλή απόλαυση!!!!!!



(Τip: Αν σας αρέσει βάλτε μαζί με τα μήλα, σταφίδες ή ξηρούς καρπούς)

2 σχόλια: