Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

13 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ

1.- Η «μυρωδιά» κέντρο του εγκεφάλου του σκύλου είναι 40 φορές μεγαλύτερη από τη δική σας
 
Τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν χιλιάδες φορές καλύτερα από τους ανθρώπουςΣτην μύτη τους έχουν  εκατομμύρια  υποδοχείς μυρωδιων.  Για παράδειγμα, μία ανθρώπινη μύτη έχει 5 εκατομμύρια, ενώ ένα Dachshund έχει 125 εκατομμύρια-που τους καθιστά χρήσιμους στην εισπνοή από τα ναρκωτικά, πτώματα, κοριούς, εκρηκτικά, και πολλά άλλα.


2.- Δύο μύτες σκύλων δεν είναι ποτέ οι ίδιες 

Η μύτη του σκύλου είναι το ισοδύναμο του ανθρώπινου αποτυπώματος,  το καθένα έχει ένα μοναδικό μοτίβο  με ''ράχες''και ''τσακίσεις''
 

 3.- .Τα σκυλιά όπως και οι άνθρωποι ονειρεύονται.
 
Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ τον σκύλο σας να συσπάει το σώμα του στον ύπνο του, αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα ονειρεύεται. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά έχουν παρόμοιες συνήθειες ύπνου και  δραστηριότητα  εγκεφάλου  όπως οι άνθρωποι, και ότι οι μικρές ράτσες τείνουν να ονειρεύονται περισσότερο από τα μεγάλα. Η ψυχολογία σήμερα λέει ότι  πιθανώς  φαντάζονται τις δραστηριότητες όπως το παιχνίδι έξω ή κυνηγούν την ουρά τους.


 4.- Τα σκυλιά είναι τόσο έξυπνα όσο ένα δίχρονο μωρό

Σύμφωνα με  τον κυνικό ερευνητή και συγγραφέα Stanley Coren, το μικρό παιδί και το κουτάβι σας είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο, όταν πρόκειται για εγκεφάλους. Εξήγησε, επίσης, ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί να υπολογίζει, να καταλαβαίνει πάνω από 150 λέξεις, και ακόμη να ξεγελάει τους ανθρώπους ή άλλα σκυλιά για να πάρει λιχουδιές. Η νοημοσύνη ποικίλλει με βάση τη ράτσα. Τα Border collies είναι τα πιο έξυπνα.


5.- Τα σκυλιά ζευγαρώνουν μόνο δύο φορές το χρόνο.
 
6.- Η ουρά του σκύλου όταν κουνιέται έχει τη δική της γλώσσα.
Αν ο σκύλος σας κουνά την  ουρά με ενθουσιασμό , αυτό σημαίνει ότι νιώθει ευχαρίστηση όταν σας βλέπει, έτσι δεν είναι; Όχι απαραίτητα. Σύμφωνα με Discovery.com, τα σκυλιά κουνάνε την ουρά τους προς τα δεξιά όταν είναι ευχαριστημένα και προς τα αριστερά όταν φοβόντε. Όταν κουνάει χαμηλά την ουρά του σημαίνει ότι είναι ανασφαλήςΚαι όταν κουνάει γρήγορα την ουρά και το κούνημα συνοδεύεται από τέντωμα των μυών ή διεσταλμένες κόρες μπορεί να σημάνει την επιθετικότητα.


7.-  Τα κουτάβια γεννιούνται τυφλά και κωφά.

Τα νεογέννητα σκυλιά είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, σύμφωνα με το Psychology Today, οπότε  τα κανάλια των αυτιών τους και τα μάτια τους παραμένουν κλειστά. Τα περισσότερα κουτάβια ανοίγουν τα μάτια τους και απαντούν σε θορύβους μετά από περίπου δύο εβδομάδες.


8.-  Τα σκυλιά έχουν μια «έκτη αίσθηση».

Σε μια δημοσκόπηση του 2010, το 67 τοις εκατό των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων ανέφεραν  ότι τα κατοικίδια ζώα τους  ενεργούν παράξενα ακριβώς πριν από μια καταιγίδα, και 43 τοις εκατό είπαν ότι τα κατοικίδια ζώα τους συμπεριφέρονταν παραδόξως ακριβώς πριν συμβεί κάτι κακό. Οι κορυφαίες ενδείξεις; Κλαψούρισμα, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, ή προσπαθούν να κρυφτούν σε ασφαλές μέρος. Υπάρχουν μάλιστα αναφορές ότι οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος.


 9.- Τα σκυλιά έχουν μόνο ιδρωτοποιούς αδένες στις πατούσες τους.

Ακόμα κι αν ιδρώνουν δια μέσου των μαξιλάρια των ποδιών τουςη κύρια μορφή  ''ψύξης'' τους είναι το λαχάνιασμα.


10.-  Τα πόδια του σκυλιού σας μπορεί να μυρίζουν όπως το καλαμπόκι.

Μερικοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορεί να παρατηρήσετε το αχνό άρωμα των τσιπς καλαμποκιού ή ποπ κορν να πλανάται γύρω από το σκυλί σας. Αυτό ονομάζεται "frito feet'' και  συμβαίνει όταν ο ιδρώτας και τα βακτήρια συσσωρεύονται στα πόδια.


11.- Eίναι η ανάσα του σκύλου πραγματικά ανθυγιεινή?

Μπορείτε να φανταστείτε ότι το στόμα του σκύλου σας μυρίζει , ''σκυλί''. Αλλά  η επίμονη κακή αναπνοή μπορεί πραγματικά να είναι ένα σημάδι της οδοντικής νόσου ή άλλων προβλημάτων υγείας. Αν δεν το κάνετε ήδη, να εξετάζεται  τα δόντια τους σκύλου σας από κτηνίατρο κάθε χρόνο.

 
12.-  Δεν είναι αφύσικο για τα σκυλιά  να φάνε περιττώματα.

Δεν είναι μυστικό: τα σκυλιά τρώνε συχνά τα περιττώματά τους . Όμως, αν και μπορεί να φαίνεται ακαθάριστο, το ASPCA λέει ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό, και προκύπτει από την προ-εξημέρωση ημέρες τους χιλιάδες χρόνια πριν. Πιο συχνό είναι στα κουτάβια, τα μεγαλύτερα σκυλιά συνήθως αναπτύσσονται έξω από αυτό, αν και μερικά το κάνουν και στην ενήλικη ζωή.


13.-  Η μοναδική μυρωδιά του σκύλου εκκρίνεται στους αδένες του.

Και ναι, αυτές οι αδένες μυρωδιάς που βρίσκονταιστην πλάτη τους. Τα σκυλιά είναι διαβόητα για το ότι μυρίζει το ένα το άλλο εκεί, αλλά αυτό γίνεται για το πώς θα εντοπίσει τους άλλους και επίσης αυτό το χρησιμοποιούν για τον εορτασμό της επικράτειάς τους.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου