Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ



Σε ποιον δεν αρέσουν οι λουκουμάδες!!! Όλοι τους έχουμε γευτεί και όλοι λαχταράμε λίγους ακόμα.
Μία συνταγή λοιπόν εύκολη, σπιτική (γιατί το σπιτικό είναι το καλύτερο) για να την φτιάχνουμε τις κρύες μέρες ή νύχτες .
Θα χρειαστούμε:

2 φλιτάζνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μαγιά
1.5 κουταλιά της σούπας μέλι
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
μισό κουταλάκι αλάτι
Χλιαρό  νερό
Μέλι, κανέλλα, καρύδια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία λεκάνη βάζουμε τα δύο αλεύρια την μαγιά και την πορτοκαλάδα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο νερό, το μέλι το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να γίνει ένας όχι πολύ σφιχτός χυλός.
Σκεπάζουμε το μίγμα με μία πετσέτα και το βάζουμε σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
Όταν έχει γίνει το διπλό είναι έτοιμο για τηγάνισμα.

Ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε λίγο χυλό στο χέρι μας κάνοντας το μπουνιά και το μίγμα που βγαίνει το παίρνουμε με το κουτάλι και το βουτάμε στο λάδι.
(Μυστικό: για να μην κολλάει το μίγμα στο κουτάλι, βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα)

Το μυστικό για να γίνουν τραγανοί και αφράτοι οι λουκουμάδες και να μην απορροφήσουν  πολύ λάδι είναι να τηγανιστούν σε χαμηλή φωτιά.

Όταν ''χρυσίσουν'' είναι έτοιμοι.
Τους βάζουμε σε μία πιατέλα, τους περιχύνουμε με το μέλι, την κανέλλα, και τα καρύδια ή με ότι θέλουμε εμείς και τους απολαμβάνουμε ζεστούς!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου