Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ



Ένα νόστιμο πολύ και εύκολο φαγητό αλλά με πολλές θερμίδες βεβαίως.

Θα χρειαστείτε:

1 ΚΟΥΤΊ ΠΕΝΕΣ
10 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΪΚΟΝ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (Προτιμήστε τα φρέσκα, δίνουν περισσότερη γεύση)
400 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (Μπορείτε να βάλετε κ light)
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ (ΓΚΟΥΝΤΑ-ΕΜΕΝΤΑΛ )Ή ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ ΜΑΖΙ.


Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πέννες για 12-14 λεπτά περίπου.
Κόβουμε το μπέϊκον σε μικρά κυβάκια
Κόβουμε τα μανιτάρια (δεν χρειάζεται να είναι ψιλοκομμένα)
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα πυρέξ. Στρώνουμε τις μισές πέννες και ρίχνουμε το μπέϊκον και τα μανιτάρια και λίγο από τα τυριά μας. (Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι).
Έπειτα στρώνουμε τις άλλες μισές πένες και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.
Βάζουμε και την κρέμα γάλακτος γύρω -γύρω και τοποθετούμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο.
Το αφήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να χρυσίσουν. (Γύρω στο μισάωρο αναλόγως και τον φούρνο)
Σερβίρεται ζεστό.

Tip: Αν θέλετε αφήστε το μισή ώρα προτού το ψήσετε να απορροφήσει την κρέμα γάλακτος καλά.
      Γίνεται ακόμη πιο γευστικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου