Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΤΕΛΕΙΑ ΝΥΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΗΜΙΕΣ

Όλες οι γυναίκες θέλουν τα νύχια τους περιποιημένα. Αυτό είναι γεγονός.


Το θέμα είναι όμως τι κακό κάνουμε στα νύχια μας όταν πηγαίνουμε να τα φτιάξουμε.

Το μέγιστο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλες είναι ότι κόβουμε το δέρμα γύρω από τα νύχια μας, τα γνωστά ''πετσάκια''. Τα πετσάκια βρίσκονται στην μήτρα του νυχιού και βοηθάνε στην ανάπτυξή του. Είναι μέρος του δέρματός μας και είναι εκεί για να προστατεύουν την μήτρα των νυχιών μας.
Οι δερματολόγοι λένε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κόβουμε τα πετσάκια. Η κοπή τους μπορεί να ανοίξει την  πόρτα σε λοιμώξεις ή ερεθισμούς. Επίσης μπορεί να δημιουργήσει στα νύχια λευκές κηλίδες ή λευκές γραμμές. Όλα αυτά μπορούν να βλάψουν το νύχι και να σταματήσει να αναπτύσσεται!


Αυτό λοιπόν που συνιστάται από τους ειδικούς είναι να χρησιμοποιείται ένα μικρό ξυλάκι (σαν οδοντογλυφίδα) και να σπρώξετε τα πετσάκια σας προς τα κάτω.Με αυτόν τον τρόπο ούτε ζημιά τους κάνετε και το νύχι σας μεγαλώνει κανονικά.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η ενυδάτωση. Όπως είναι σημαντική για όλο το δέρμα μας το ίδιο σημαντικό είναι και για τα πετσάκια.
Χρησιμοποιήστε  μία καλή ενυδατική κρέμα και τρίψτε με αυτήν τα πετσάκια σας σιγά σιγά. Αυτό τα ενυδατώνει και βοηθάει το νύχι να αναπτυχθεί σωστά.

Πολύ καλό τους κάνει και το απλό ελαιόλαδο. Μπορείτε να τα περάσετε με λίγο λαδάκι (κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και επειδή είναι φυσικό προϊόν ακόμα καλύτερη).

Οπότε την επόμενη φορά που θα πάτε να φτιάξετε τα νύχια σας ή να κάνετε μόνες σας μανικιούρ προσέξτε τα πετσάκια σας. Δεν θα θέλατε να καταστραφούν τα νύχια σας ή να κολλήσετε κάποιο μικρόβιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου