Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

CLOONEY O ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ



Τις τελευταίες μέρες γίνεται μεγάλος ''ντόρος'' για τις απόψεις του George Clooney ο οποίος είπε ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Και πόσο μεγάλη αλήθεια είναι αυτή!

O Clooney εξέφρασε την αποψή του για ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που δυστυχώς μέχρι πρότινος κανένας πολιτικός αυτής της Χώρας δεν βγήκε ποτέ να διαμαρτυρηθεί για αυτό και μιλάω βεβαίως για τους νεότερους πολιτικούς γιατί μην ξεχνάμε ότι η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη είχε δώσει πολύ μεγάλο αγώνα για την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο που εκτίθενται.


Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κατά πόσο ο κύριος Clooney τα πιστεύει πράγματι όλα αυτά που λέει ή απλώς είναι ένα μεγαλύτερο promo για την πρόσφατη ταινία του ''Μνημείων Άνδρες'', οφείλω όπως να ομολογήσω ότι η προσπάθεια του και ο τρόπος που ανταπαντά στα καυστικά σχόλια του Δημάρχου του Λονδίνου αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο!

Όχι μόνο δεν αποδέχεται τις γελοίες δηλώσεις του Άγγλου Δημάρχου αλλά είναι καυστικός και σαφής. Τα γλυπτά ανήκουν στους Έλληνες και εκεί πρέπει να επιστρέψουν.

Μπράβο του επίσης -καθότι μη Έλληνας- κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν συνέχεια οι Έλληνες πολιτικοί και δυστυχώς κανένας από αυτούς δεν μιλάει.
Σιωπούν συνεχώς και μόνο τώρα με αφορμή αυτές τις δηλώσεις κάποιοι το ξαναθυμήθηκαν το θέμα και έστειλαν κάποιες επιστολές και αυτοί με την σειρά τους, όταν ακόμα και Βρετανοί πολίτες υποστηρίζουν και πιέζουν τα μάρμαρα να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τα λόγια της Μελίνας  «…ελπίζω να δω τα Μάρμαρα πίσω στην Αθήνα προτού πεθάνω. Αν όμως έρθουν αργότερα, εγώ θα ξαναγεννηθώ…». και ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να ξαναγεννηθούμε ως λαός!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου